Кошик
27 відгуків
+380 (66) 669-16-72
+380 (66) 798-60-59
+380 (66) 026-00-42
Оборудование для пищевого производства
Кошик

тістоміси

Заміс тіста — це найважливіший процес, від якого залежить якість і смак готових виробів з борошна пшеничного, житнього, гречаного, рисового і так далі. Правильний заміс тіста гарантує випічці ніжність і легкість, а борошняні вироби, приготовлені на пару, будуть смачними тільки тоді, коли тісто добре вымешано. Однак вимісити необхідний у промисловому виробництві хлібобулочних виробів обсяг тесту вручну практично неможливо, саме тому в таких випадках застосовуються так звані тістоміси — пристрої для замісу тіста.

Тістоміс (тістомісильна машина) — це обладнання для ресторанів, пекарень, без якого не обійтися у виробництві хліба, здобної випічки або інших виробів з тіста. Висока затребуваність зробила необхідним створення такого апарату, який зміг би працювати тривалий час і замішувати досить великі обсяги вихідних інгредієнтів, видаючи в результаті тісто, замішане за всіма правилами. На сьогоднішній день таке хлібопекарське обладнання, як тістоміс, може бути націлене на виконання однієї вузької завдання, а може бути багатофункціональним. Так, існують тістоміси, які в залежності від заданої програми вымесят звичайне прісне тісто, солодке пісочне або навіть бісквітне, що вважається одним з найбільш складних у приготуванні.

Для того, щоб тістоміс добре справлявся зі своїм завданням, його конструкцією передбачено не тільки ретельне змішування інгредієнтів, але і підігрів їх до необхідної температури, а також насичення тесту повітрям для більшої пишності готових виробів. Існують тістоміси з додатковими функціями, такими як обертання чаші (діжі), можливість автоматичного перекидання готового тіста, кілька режимів роботи – все це дозволяє тістомісильній машині краще справлятися зі своїм призначенням і полегшує роботу оператора тістомісу.

Оскільки таке обладнання для ресторанів, як тістоміс, зазвичай застосовується для досить великої кількості готової продукції, то його дежа найчастіше має обсяг від декількох кілограмів. Проте є можливість за необхідності зменшити цей обсяг, вклавши в діжу спеціальну чашу-вкладиш. Таким чином, можна отримати необхідний об'єм тіста без зайвого витрачання енергії і використовувати тістоміс більш ефективно.

Існують також тістомісильні машини для домашнього використання — так звані побутові тістоміси. Вони розраховані на менший обсяг продуктів, ніж промислові тістоміси.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner