Кошик
27 відгуків
+380 (66) 669-16-72
+380 (66) 798-60-59
+380 (66) 026-00-42
Оборудование для пищевого производства
Кошик

Вимоги до харчового обладнання

Технологічні процеси на підприємствах харчової промисловості численні і різноманітні, проте, загальним для них є те, що початкове органічна сировина переробляється в готові продукти харчування.

Готові харчові продукти, досить часто, використовують в їжу без попередньої обробки. Саме тому виробничий процес на підприємствах харчової промисловості постійно контролюється органами державного санітарного нагляду.

Всі технологічні процеси харчового виробництва (приймання сировини, зберігання і переробка продовольчих продуктів) повинні проводитися в умовах абсолютної чистоти і охорони продуктів від забруднення і псування, а також від випадкового попадання в них сторонніх речовин і предметів.

Вимоги до харчового обладнання:

Устаткування, що застосовується в харчовій промисловості, являє собою комплекс технічного оснащення, який забезпечує ефективну та безперебійну роботу підприємства, дотримання умов технологічного процесу, виконання допоміжних виробничих заходів.

Загальні вимоги до технологічного обладнання харчових підприємств: належну якість вироблюваної продукції; необхідна продуктивність на протязі всього терміну експлуатації; ергономічність, простота і безпека обслуговування; ремонтопридатність; надійність; мінімальна енергоємність; екологічна безпека.

Технологічність:

Все виробниче обладнання харчового підприємства повинно забезпечувати своєчасну і правильну обробку різних продуктів в точній відповідності з вимогами технологічного процесу.

Харчові машини та апарати повинні надавати на перероблюваного продукту технологічно оптимальний вплив, задовольняючи вимоги до протікання технологічного процесу на кожному етапі виробництва, від приймання продовольчої сировини до упаковки готового продукту харчування.

Гігієнічність:

Під час виробництва харчової продукції існує величезний ризик виникнення і поширення шкідливих і хвороботворних бактерій і мікробів, їх потрапляння в харчові продукти, а також інші ризики, що впливають на технологічний процес і склад готового продукту харчування. Від рівня гігієнічності технологічного обладнання підприємств харчової промисловості залежить якість вироблених харчових напівфабрикатів і готових продуктів харчування.

Харчове технологічне обладнання, призначене для харчових підприємств, що відповідають стандартам ISO, характеризується адаптацією до оперативної санобробці, відсутністю важкодоступних місць.

У всіх вузлах і механізмах технологічного харчового обладнання, що контактують з продуктами харчування, застосовуються високоякісні нержавіючі сталі марки 316 і 304.

Ефективність:

Сучасне харчове технологічне обладнання славиться своєю гнучкістю, модульність конструкції, високим ступенем автоматизації. Все більше значення приймають питання вибору високотехнологічного обладнання, мінімізації витрат сировини і енергоносіїв, більш ефективного використання персоналу.

Кожна одиниця технологічного обладнання адаптується до загальним умовам харчового виробництва, адже обладнання повинно не тільки бездоганно виконувати свої функції, але й органічно поєднуватися з іншим технологічним обладнанням цеху, стати невід'ємною частиною загального технологічного процесу виробництва продуктів харчування.

Надійність:

Високі вимоги до надійності технологічного обладнання харчових виробництв обумовлені тим, що в більшості випадків відмови в роботі призводять до порушення технологічного процесу і втрати продукту.

Все вироблене нами харчове обладнання, технологічні лінії і системи пройшли неодноразову тривалу перевірку в реальних умовах харчових виробництв, заслуживши самі утішні відгуки.

Для нас це найкраще визнання якості нашого обладнання та результатів нашої праці.

Конструкція:

Особливістю технологічного обладнання, переробного продовольча сировина є високі санітарні та гігієнічні вимоги до його конструкції. Конструкція харчового обладнання повинна: забезпечувати можливість вільного доступу персоналу для його ремонту, санітарної обробки і обслуговування; виключити можливість потрапляння у вихідну сировину і готову продукцію мастильних рідин, іржі або металевого пилу, що виникає від зносу деталей; забезпечити надійне кріплення складальних одиниць, вузлів, деталей, що виключає можливість попадання в продукцію сторонніх предметів.

Застосовувані в зоні контакту з продуктами конструкційні матеріали повинні: бути коррозионостойкими; не утворювати домішок, забруднюючих продукцію або надають вплив на її смак, запах і колір; мати гладку поверхню, стійку до впливу миючих і дезінфікуючих розчинів.

Додатково:

Застосування на підприємствах харчової промисловості обладнання, допоміжного інвентарю і тари, що не відповідають технологічним та санітарно-гігієнічним вимогам, може призвести до зниження якості виробленої продукції, її хімічного або біологічного забруднення, виникнення харчових інфекцій або харчових отруєнь.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner