Апарат для донатсів (мініпончиків) являє собою невеликий контактний гриль із шістьма формами-заглибленнями діаметром 70 мм у нижній і верхній його частині. Перед приготуванням гриль прогрівається впродовж 5-7 хвилин, потім за допомогою кулінарного пензлика форми змащуються олією й заповнюються тестом. Тісто наливається у форми нижньої частини, потім верхня частина гриля опускається на нижню, пончики випікаються за температури 180 °C. Після закінчення 5-10 хвилин — пончики готові (час приготування може бути більшим). Апарат має невеликі розміри, форми виготовлені зі спеціального чавунного сплаву.
Переваги
1. Висока продуктивність — дає можливість приготувати за одну годину роботи апарата не менш ніж 70 пончиків (кількість може трохи варіюватися, все залежить від рецептури та технології виробництва);
2. Невеликі розміри самого обладнання (завдяки цьому апаратам легкі під час транспортування);
3. Підвищена мобільність (в зв'язку з невеликими габаритами, апарат можна розмістити на площі, яка займає мінімум території, тільки щоб був доступ до електромережі з напругою 220 В);
4. Зручність під час експлуатації (для підтримки пончистого апарату в чистоті від користувача потрібно мінімум зусиль);
5. Простота конструкції й екологічність (поверхня апарату виготовлена з неіржавкої сталі високої якості).
Корисним буде використання теплової вітрини, для підтримки готового продукту в гарячому стані.
Корпус виготовлений із неіржавкої сталі. Робоча поверхня 270х185мм з антипригарним покриттям. Кількість завантаження: 6 шт./цикл. Розмір випіканого виробу 77х27мм, отвір 23 мм. Продуктивність, щонайменше 70 шт./год. Однопостова. Нагрівання здійснюється одночасно зверху та знизу. Терморегулятор 50-300 С. Таймер 0-5 хв. Знімний піддон навколо нижньої робочої поверхні слугує для збирання надлишків тіста та полегшить чищення. Стійка основа, гумові ніжки. Потужність ТЕНа 1,55 кВт Напруга 220 В/50 Гц Габарити 360х330х245 мм — Вага: 8,5 кг Упаковні розміри:410х395х305 — Вага в упаковці: 9,5 кг.
Апарат пончистий GoodFood DM6 для донатсів (американських пончиків)
Кількість завантаження: 6 шт./цикл. Розмір випіканого виробу 77х27мм, отвір 23 мм. Продуктивність, щонайменше 70 шт./год.
Донатси вважаються американськими ласощами, проте їх походження — істинно європейське: прадідками донатсів заведено вважати традиційні голландські різдвяні «олійні кульки» (oliebollen), якіраховують уже в 16 столітті. Сучасна ж назва «Doughtnut» або «Donuts» пончики отримали в Пенсильванії. конкретно фахівці дають дату появи отвору в донатсів, вони стверджують, що ця ідея належить моряку Хансону Бруді, який у 1847 році за допомогою кришки від банки для перцю вирізував знамениту дірку, щоб пончики добре просмаджувалися і в середине. Зверху донатси глазуруються різними помадками, можна зверху посипати кондитерськими посипками. Є безліч рецептів донатсів. Дуже смачно з кавою або молоком. Обладнання підійде для використання в ресторанах, у кафе та в фаст-фуд закладах.
Характеристики:
Корпус виготовлений з неіржавкої сталі.
Робоча поверхня 270х185мм з антипригарним покриттям.
Кількість завантаження: 6 шт./цикл.
Розмір випіканого виробу 77х27мм, отвір 23 мм.
Продуктивність, щонайменше 70 шт./год.
Однопостова.
Нагрівання здійснюється одночасно зверху та знизу.
Терморегулятор 50-300 С.
Таймер 0-5 хв.
Знімний піддон навколо нижньої робочої поверхні слугує для збирання надлишків тіста та полегшить чищення.
Стійка основа, гумові ніжки.
Потужність ТЕНа 1,55 кВт
Напруга 220 В/50 Гц
Габарити 360х330х245мм — Вага: 8,5 кг
Паковальні розміри: 410х395х305 — Вага в упаковці: 9,5 кг.
РЕЦЕПТЫ ПОНЧИКОВ
ХРУСТЯЩИЕ
200 г олії
150 г цукру
4 яйця
350 г простого борошна
1 ст.л. рому
Кілька крапель
ванільної есенції
150-200 л води (не
молока)
+ глазур
ДРОЖЖЕВЫЕ
25 г дріжджів
1/4 л молока
125 г олії
50 г цукру
6 яєць
Лимонний сік або цедра
Щепотка соли
375 г простого борошна
+ глазур
ТРАДИЦІЙНІ
125 г олії
150 г цукру
Лимонний сік або цедра
Щепотка соли
3 яйця
1/4 л молока
200 г простого борошна
1 ч. л. розпушувача
+ глазур
- Ціна: 6 800 ₴